برای نگارش پرورپوزال رساله خود به نکات ذیل توجه فرمایید.
نکته ۱٫ برای نگارش بخش ضرورت و اهمیت پروپوزال، به ۲ سؤال پاسخ دهید:
سوال اول: اگر موضوع رساله شما انجام شود چه نتایج و دستاوردهایی خواهد داشت؟
سؤال دوم: اگر موضوع رساله شما انجام نشود چه نتایج و دستاوردهایی خواهد داشت؟
نکته ۲٫ بیان مسئله یعنی بیان مشکل. شما در بیان مسئله باید تبیین کنید که چه مشکلی وجود داشت که شما را به سمت انجام تحقیقتان سوق داده است.
نکته ۳٫ اهداف و سؤالات تحقیق شما باید متناظر باشند. برای هدف کلی باید یک سؤال کلی داشته باشید و برای هر هدف جزیی نیز یک سؤال جزیی در نظر بگیرید.
نکته ۴٫ متغیرها و کلیدواژگان تحقیقتان را باید در قالب تعاریف مفهومی و عملیاتی تعریف کنید (این موضوع در فصل اول ساختار رساله در سامانه نیز قابل ملاحظه است).
نکته ۵٫ از قیود مطلق در متن علمیتان (اینجا منظور پروپوزال است) استفاده نکنید. قیودی مثل بیتوجهی، عدم رعایت، رعایت نکردن، نبود قوانین. این واژگان خیلی تند و تیز و جزمگرایانه هستند. بهتر هست کمی این واژگان تعدیل شوند. بعنوان مثال کمتوجهی، رعایت اندک، ضعف قوانین.
نکته ۶٫ بخش پیشینه پروپوزال خود را از یک صفحه جدید شروع کنید و آن را از بخش مبانی نظری تفکیک نمایید.
نکته ۷٫ در ابتدای پیشینه پروپوزالتان یک نقشه مفهومی از آنچه قرار است ارائه دهید رسم کنید.
نکته ۸٫ تحقیقاتی را که در پیشینه ارائه میکنید دستهبندی کنید. بهتر است این دستهبندی بصورت موضوعی صورت بگیرد (در این خصوص میتوانید به کامنتهای بخش پیشینه (فصل دوم) در سامانه مراجعه کنید).
نکته ۹٫ برای بیان شکافهایتان به نکات ذیل توجه فرمایید:
۱٫۹ شکافهای شما باید بیان یک نقص/ضعف باشد. یعنی اگر مخاطب عنوان شکاف شما را میبیند بتواند شکاف بودن آن تشخیص بدهد.
۲٫۹ شکاف شما باید در قالب سه ایتم ارائه شود.
- شکاف را تعریف کنید،
- اهمیت و ضرورت پرداختن به آن را تبیین کنید
- و بگویید چگونه به آن رسیدهاید.
نکته ۱۰٫ همانطور که در «فصل سوم» سامانه نیز مورد اشاره قرار گرفته است، آنچه در بخش روششناسی از اهمیت قابل ملاحظهای برخوردار است پرداختن به سؤال چرایی است. چرا روشی که ما انتخاب کردهایم بهترین روش برای انجام کارمان است؟ چرا این جامعه آماری را انتخاب کردهایم؟ چرا این ابزار/ … بهترین برای تحقیق ما هستند؟